Apoteket är populärt

I takt med att den nya apoteksmarkaden börjar få allt med fäste kommer nu rapporter om att Apoteket är den detaljhandel som har absolut mest nöjda kunder enligt svenskt kvalitetsindex. Tillsammans med alltid så populära ICA som också återfinns i toppen tillsammans med årets raket, Lidl, finns de högst upp på listan.

Även ett annat statligt ägt bolag ökar i kundnöjdhet, nämligen Systembolaget. Svenskt kvalitetsindex har också valt att titta på hur kunderna faktiskt ställer sig till det numera passerade apoteksmonopolet. Förvånande är att kunderna faktiskt ser negativt på att nya stora aktörer skall komma in på marknaden. Däremot är rösterna desto mer positiva när det gäller läkemedel som skall säljas i dagligvaruhandeln. Här är kunderna mycket inspirerade och positiva.

På frågan om att liberalisera alkoholförsäljningen så kommer nu nya otippade siffror om att endast 4 av 10 personer ställer sig positiva till att liberalisera alkoholförsäljningen. Det är jämförs med föregående år då hälften av svenskarna ville se en liberalisering. Mycket ligger troligtvis i historien där andra större avregleringar inte alltid lett till det positiva. Främst minns människor den misslyckade avregleringen av elnätet.

Är du intresserad av att läsa mer om apoteksmonopolets avskaffning så finns en mycket bra sida i Apoteksfakta.se.

Lämna en kommentar