Börsrasen – inget att oroa sig för på sikt

Nu när många marknader är på väg att återhämta sig efter den ekonomiska krisen, så är det andra oroligheter och händelser som får världen börser att dyka. Först var det oroligheterna i mellanöstern och i Nordafrika som hade en negativ påverkan för världen börser. Nu är det de hemska naturkatastroferna som får börserna att dyka nedåt.

När börserna dyker är det många som tar ut sina pengar och funderar på säkrare alternativ. Men att drabbas av panik är inte det rätta medlet. Vissa företag och organisationer påverkas mycket mer än andra när sådana händelser sker. Och historiskt sett så brukar börserna att återhämta sig.

Har man ett långsiktigt sparande så behöver man inte drabbas av panik. Det gäller att ha is i magen, historiskt sett så har börserna återhämtat sig. Man behöver bara ge det lite tid, troligtvis kommer börsen att stiga lika mycket som den har fallit.

För den som fortfarande är osäker, eller orolig, och vill ha ett annat säkrare sparande eller investeringsalternativ, finns det olika lösningar. Ädelmetaller som guld och silver brukar vara stabila, speciellt guld. Guldpriset har de senaste året skjutit i höjden och än så länge finns det inget som pekar mot ett annat håll. Förutom ädelmetaller kan man sätta över pengarna till ett sparkonto istället. Kolla in och jämför vilka sparkonton som ger den högsta sparräntan, det kan variera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *