Kärnkraften står stilla igen

Förra året fick vi dras med nyheter om att elen steg i pris, ingen producerade el, vi fick köpa dyr el över gränserna och flera av våra kärnkraftsreaktorer stod stilla för underhåll. Nu börjar det kännas som en identisk kopia från föregående år eftersom snön är här, tågtrafiken är kaos, elen blir dyrare och…precis. Två reaktorer står nu helt still igen. Man tror ju man lever i en låtsasvärld.

Nu nås svenskarna av nyheten att de två reaktorerna, en på Ringhals och en på Oskarshamn, står åter igen stilla. Den ena sen förra veckan och den andra sen inatt. Dessa två har precis genomgått underhåll och har nu alltså fått varningslampor tända igen vilket föranlett att de fått släckas ner och nu står landet utan elproduktion. Det är väl bara att räkna med att elpriset skjuter i höjden snart igen.

Jag förstår faktiskt inte hur det här är möjligt. Det MÅSTE väl gå att kontrollera dessa reaktorer under sommartid när kapaciteten inte behöver vara så stor? Jag förstår det helt helt enkelt inte. Elbolagen tar ju ut kostnaderna på kunderna och det är de som är förlorare i det långa loppet.
SKÄRPNING!

Lämna en kommentar