Människor som har pengar i Aspis Liv bör lämna bolaget snarast

Kunder som använder sig av Aspis Liv uppmanas nu att lämna bolaget så fort det går. De som har pågående ärenden kommer att få ut pengar men Finansinspektionen har lämnat över sitt granskningsärende till Ekobrottsmyndigheten. De pengar som finns i bolaget tros räcka maximalt under ett år till.

I Sverige har bolaget cirka 100 000 försäkringskunder. Ju fler av dem som blir sjuka och skall få ersättningar, desto fortare kommer bolagets kapital att försvinna. Risken blir alltså väldigt hög att om man väljer att stanna i bolaget och sedan skulle behöva nyttja sin försäkring, då är pengarna troligtvis slut.

Upprinnelsen till den här historien är att bolaget förde över alla tillgångar på 325 miljoner till ett konto i den Schweiziska banken Credit Suisse. Enligt överenskommelse skulle alla pengar återföras den 25 november. Igår kom beskedet att pengarna inte finns på Aspis Liv utan på ett konto som tillhör någon annan och inga pengar återfördes. Det här gör att det kan bli mycket svårt att få tillbaka pengarna på mycket lång tid vilket gör företaget mycket labilt. Kontot är nu fryst och Ekobrottsmyndigheten bekräftar att en anmälan inkommit. VD:n själv, Jan Paju vidhåller att han är oskyldig och att någon har förfalskat hans namnteckning.

Är du intresserad av att lära dig mer om försäkringar finns det mycket bra försäkringsinformation på Allt om försäkring.

Lämna en kommentar