Nya räntor hos SBAB

Det är ganska många mindre banker som har samarbeten med det svenska bolåneinstitutet SBAB. När SBAB väljer att höja sina räntor följer ett flertal olika banker med och det får ganska stor effekt för många människors bolån. Idag kommer pressmeddelandet om att SBAB väljer att höja sina räntor igen. Tremånadersräntan går upp med 0,1 procentenheter medan tvåårsräntan höjs med 0,06 procentenheter. Lånen med sju respektive tio års bindingstid höjs med 0,04 respektive 0,05 procentenheter. Resterande räntor står kvar på samma nivå.

Det är är en effekt av Riksbankens höjningar föregående vecka och det är den här typen av nyheter vi måste vänja oss vid framöver. Ju mer ekonomin återhämtar sig desto mer kommer Riksbanken arbeta tillbaka styrräntan till ”vanliga” nivåer och då är det naturligt att marknadsräntorna hos bankerna och bolåneinstituten följer efter. I och med SBAB´s höjning så kommer också samma räntor hos ICA-banken, Ikano Bank, Nordnet Bank, Salus Ansvar och Bank 2.

Ekonomiskt.se har börjat stiga i rankningen när det gäller svenska ekonomibloggar och det tycker vi givetvis är oerhört roligt. Under kommande tre veckor kommer det inte vara några uppdateringar i bloggen då semester stundar för våran skribent. Därför kommer det vara tunt med uppdateringar men det hoppas vi ni har överseende med.

På återhörande den 9 augusti!

Lämna en kommentar