Spara pengar på el

Efter alla rapporter om dyra och ökande elpriser så tar vi nu en liten insyn i hur man faktiskt kan spara pengar på el. För en villaägare kan en närmare genomgång av elen handla om 5000 – 6000 kronor. Ganska mycket pengar med andra ord. Enligt Energimarknadsinspektionen är det faktiskt normalt att det rörliga priset är billigast men har man små marginaler kan det vara bra att binda upp sig på en längre tid eftersom det blir samma pengar varje månad och inte stora svängningar.

Allting handlar om avtalet när det kommer till att tjäna pengar på el. De flesta som köper ett hus eller hyr lägenhet låter befintligt avtal rulla på tills vidare och har därmed ingen aning om vad de skulle kunna tjäna på att byta. För de personer som gör sig av med ett tillsvidare avtal finns stora summor pengar att tjäna. Ett avtal med mindre och billigare leverantörer kan ge flera tusen extra i kassan. Villor är de största vinnarna med tusentals kronor extra medan en lägenhet kan handla om 500 kronor.

Rekommendationen är att kolla av elpriserna en till två gånger om året för att veta i vilka nivåer det ligger. Gör man det har man bra mycket bättre kontroll på sina elkostnader än de som inte bryr sig alls.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *