Svenskar tror på räntehöjningar

För ett par dagar sen skrev vi om att Riksbanken låter räntan stå kvar på rekordlåga 0,25 procentenheter. Något som marknaden inte alls höll med om men som ganska snabbt fick en åsikt från vice riksbankschefen Karolina Ekholm om ”att det är deras problem”. Nu kommer nästa nyhet som visar på att svenskar i allmänhet tror på att Riksbanken kommer att höja räntorna redan så snart som om tre månader. Det här är radikalt emot att Riksbanken själva inte tror på en höjning förrän till andra halvåret 2010.

Dessutom står det i ordentlig kontrovers mot vad svenskarna visar på lånemarknaden. Vi har i fler inlägg tidigare rapporterat om att svenskarna lånar som aldrig för och då främst längre krediter så som lån till villor och bostadsrätter. Om det nu är så många som var fjärde svensk i åldrarna 18 – 84 år som tror på en räntehöjning inom tre månader så kan det tyckas oerhört komsiskt att bankernas utlåningar bara ökar. Borde inte flera vara betydligt mer försiktiga när det gäller att låna pengar om man tror på en ökning av styrräntan?

Eller är det bara så att det är jag som är alldeles för skrockfull?

För er som följt med i nyheterna om att e-handeln bara ökar och ökar i omsättning så kan jag glädja er med att Apoteksfakta.se nu har börjat lägga upp recensioner på företag som driver apotek på internet. Då de seriösa givetvis. Än så länge ligger bara Apoteket AB´s webbutik samt också Familjeapoteket uppe som recensioner men de är omfattande och riktigt bra! Rekommenderas!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *