Allt fler väljer att binda sina elavtal

Efter vinterns skyhöga spotpriser på el så har många nu förberett sig för den kommande vintern genom att binda upp sina avtal och därmed gå ifrån de rörliga avtalen. Sett över tid brukar det här dock anses som dumdristigt eftersom rörligt elavtal alltid har lönat sig i längden. Att binda upp sig bara för att förra vintern var extrem kan vara en farlig väg att välja.

Det finns emellertid de som resonerar annorlunda. Eftersom många fick elräkningar på tusentals kronor mer än vad de var vana vid så kanske en ökning med en tusenlapp för ett bundet avtal inte är så mycket att bråka om. Experterna som väljer att uttala sig rekommenderar dock en tredje lösning. Att gå på de allt mer vanliga mixade avtalen.

Ett mixat elavtal innebär att man binder upp sig en kortare tid, ofta sex månader, och har där hälften rörligt och hälften bundet. På så vis har man möjlighet att dra fördelar från båda typerna och därigenom hålla nere kostnaderna ordentligt. Dock skall det avslutas med att det ALLTID varit bättre med rörliga avtal sett över tid och det lär inte bli någon skillnad den här gången heller.

Vill man läsa mer om fasta och rörliga elavtal så följer man bara länken.

Lämna en kommentar