Bank-ID i mobilen

Det har snackats om det ett tag och det har varit på gång sedan 2006. Nu har emellertid Swedbank gjort slag i saken och äntligen lanserat bank-ID i mobilen. Med hjälp av ett speciellt sim-kort i mobiltelefonen kan du alltså numera använda dig av mobiltelefonen för att identifiera och skriva under dokument digitalt. Dessutom kan du också använda telefonen som en bankdosa och logga in på Internetbanken.

E-legitimation eller Bank-ID som det också kallas, har länge funnits på marknaden. Att numera kunna ha det på sin telefon gör att alla som använder sig av det alltid kommer att ha det med sig. Något som garanterat kommer öka användandet allt mer. Swedbank har samarbete med teleoperatörerna Telenor och Telia för tillfället och du behöver som tidigare nämnt få ett nytt sim-kort till telefonen för att det hela skall fungera.

Att använda sig av tjänsten är inte helt befriat från kostnader utan kommer att dels kosta per transaktion som görs samtidigt som en abonnemangsavgift kommer att tas ut. Telenor tar exempelvis ut 10 kronor i månaden samt en kostnad om 70 öre per transaktion. Du skaffar Bank-ID i mobilen genom dels Swedbank och dels genom din operatör för mobiltelefoni.

Vi väntar nu med spänning på att Swedbank lanserar en kombinationstjänst med sin redan högaktuella applikation till iPhone. Att få dessa två att samarbeta hade varit en suverän funktion för kunderna.

Lämna en kommentar