Bankrånaren som blev banklånare

Det är trots allt fredag och det är trots allt ganska ovanligt att jag skriver om humor men idag kan jag inte hålla mig undan att faktiskt rapportera om tvättäkta humor när den är som bäst. Det gäller ett bankrån som utfördes i Watsonville i Kalifornien, USA.

59-årige Mark Smith hade likviditetsproblem och bestämde sig helt sonika att han skulle råna en bank. Han gled in på ett lokalt bankkontor i Watsonville och hotade personalen med att spränga en bomb som han hade i sin ryggsäck om han inte fick de $2000 dollar som han begärde. Den lokala bankchefen valde att angripa rånaren på ett lite annorlunda sätt genom att bidra med finansiell rådgivning och därigenom påtala att det bästa sättet att lösa Mr Smiths likviditetsproblem var inte att råna banken utan istället ta ett lån från dem.

Medan Smith väntade på att lånehandlingarna skulle bli klara kunde polis tillkallas och mannen gripas utan tumult på banken. Mark Smith åtalades på punkterna rånförsök och bombhot. Mark Smith blev inte beviljad låneansökan.

Ibland kan man bara inte låta bli att ändå le åt den tragik som då och då visar upp sig från sin absolut sämsta sida. Det är är ett klassiskt mästerverk av de så ofta lågvattenmärkena som brott drar med sig. Det är i alla fall solklart att vi kan konstatera att Brott lönar sig aldrig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *