Billigt för svenskar som vill resa

Det är troligtvis inte så många som har missat det faktum att dollarkursen är nere på nivåer som det var över två år sedan vi såg senast. Det är också alltid dollarn som diskuteras när just svenskar pratar om en förstärkt krona. Dollarn har och har haft väldigt stor betydelse för Sverige, inte minst för exportindustrin som just nu har det tufft eftersom valutaväxlingen inte blir jätterolig när dollarn är nere på så låga nivåer. Desto roligare är det för turisterna som åker till utlandet för att shoppa.

Det är trots allt inte bara USA som är billigt att åka till just nu. Flera länders valutor har tappat ordentligt mot den svenska kronan och mer förväntas. Bland annat har pundet gått ner hela sju procent och förväntas falla än mer. Det innebär ett drömscenario för svenska turister i exempelvis London.

Vill man inte åka så långt när julklappar och höstshopping skall införas så räcker det att ta bron eller båten över Öresund och handla hos våra danska grannar. Den danska kronan är nere på nivåer som den inte varit på länge och det kan som svensk faktiskt vara riktigt kul att åka till Danmark för att shoppa. Den danska kronan har tappat nästan tio procent mot den svenska och mer väntas.

Är man sugen på att växla pengar och sticka iväg på en weekend eller långsemester kan det vara läge att göra det nu och fram till i alla fall årsskiftet. Då kan vi svenskar få mycket för våra kronor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *