Deklarationsdagen närmar sig

Skatteverket rapporterar nu om att 2 500 000 miljoner deklarationer har kommit in. Det är forfarande bara en tredjedel av de 7 500 000 som ska in under året. Det betyder att det är många som fortfarande inte har deklarerat.

Den 2:a maj närmar sig i rask takt. Nu är det bara fem dagar kvar tills att årets deklaration ska vara inlämnad. På måndag är det den sista dagen, är du beredd?

Har du koll på din deklaration? Hur du ska gå tillväga samt vad du bör tänka på? Slit inte dina hår i helgen utan ta tag i det nu på en gång. Att vänta in i det sista gör endast att du stressar dig igenom deklarationen och det bäddar för misstag som kan stå dig dyrt.

I årets deklaration flaggar Skatteverket nu för att 20 000 av deklarationsblanketterna är felaktigt ifyllda. Det betyder att siffrorna som är förtryckta i deklarationen är felaktiga. Trots att det är Skatteverket som har fyllt i detta så är det du som är ansvarig för att kolla att det verkligen stämmer. Och sitter du in i det sista är det lätt att man slarvar med siffrorna. Felaktiga uppgifter i deklarationen kan leda till en straffskatt som du måste betala till Skatteverket.

Kommer du dock på att du har lämnat in uppgifter som är fel, bör du kontakta Skatteverket på en gång. Om du anmäler felet innan Skatteverket hittar det, så ökar dina chanser markant för att undvika en eventuell straffskatt.

Lämna en kommentar