Elpriser på väg tillbaka

Förra veckan kunde vi läsa om olika medier som rapporterade om stigande elpriser. På vissa håll var priserna uppe med nästan 3700 procent vilket motsvarade cirka 15 kronor kilowatten. Något som givetvis inte är möjligt att acceptera. Dock väntas inte de riktigt låga elpriserna förrän till våren.

Det stora problemet med torsdagens oerhörda prisökningar beror i största del på kärnkraften. Om Sverige är så pass känsligt för en större köldperiod så bör man verkligen se över hur företagen skall jobba med att producera el. Förutsatt att kärnkraften levererar det som det skall så kommer inte prisförändringarna vara så kraftiga. Många av de svenska kärnkraftverken har stått stilla under hösten vilket gjort att alla andra energikällor fått arbeta på högvarv.

De små bolagen runt om i landet tror på att januari riskerar att bli lika dyr som december men att när snön börjar smälta kommer priset åter igen gå ner. Det återstår att se om det bara blir ett par dagar som sticker iväg eller om det blir ihållande höga priser.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *