Förmögenhetsskatt vid rödgrön vinst

Så har det låtit under ganska lång tid nu när valfläsket haglat. De rödgröna har presenterat ett återinförande av förmögenhetsskatten vid valseger och det innebär att människor med pengar åter igen kommer börja få skatta för att de har för mycket. Det här har länge varit en socialdemokratisk politik som även Vänsterpartiet och Miljöpartiet enats kring.

Nya pressmeddelanden visar emellertid på att egentligen är inte partierna alls överens då det är Socialdemokraterna som mest av allt vill återinföra förmögenhetsskatten. I och med införandet räknar man med att få in 4 miljarder i skatteintäkter som sedan skall finansiera andra förslag som de lagt. Miljöpartiet verkar emellertid inte alls övertygade om att förmögenhetsskatten är en bra sak men något som de måste gått med på för att få igenom övriga frågor.

Även Vänsterpartiet ställer sig tveksamma till förslaget då man tror på att alla skall betala förmögenhetsskatt för att det skall gynna systemet. Socialdemokraternas förslag om ett tak för skatten innebär nämligen att de allra rikaste slipper undan skatten och det skall istället gynna tillväxten i landet. Fel säger alltså Vänstern som vill ha mer, Fel säger Miljöpartiet som inte vill ha skatten alls. Vi ser kanske en början på en mycket stor klyfta i den rödgröna politiken?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *