Har du en fjälllstuga? Grattis till en bra investering!

De personer som valde att placera sina sparpengar i en stuga på det svenska fjället kan luta sig tillbaka och skratta en stund när dagens rapporter ramlar in. De som placerat sina pengar i exempelvis en stuga i Sälen har sedan början av nittiotalet förvaltat pengarna väl. En stigning på 154 procent är inte helt tokigt.

Rapporten kommer från Mäklarsamfundet som gjort en studie på fritidshus i Sälenområdet. Studien har gjorts på prisökningar vid 2000 fritidshus sedan 1991 och genomsnittet för ett fritidshus i det här området ligger nu på 1 670 000 kronor. En prisökning på över en miljon svenska kronor.

Eftersom Sverige var inne i en mörk period under början av 1990-talet så sjönk de flesta bostadspriser kraftigt, så även i fjällen, vilket gjorde att många kunde köpa fastigheter relativt billigt. Att åren som följde istället vände helt och hållet på marknaden gjorde inte saken sämre och priserna sköt istället rakt upp.

Ett fritidshus i svenska fjällen är en bra investering. Inte minst att man själv har någonstans att bo när man vill åka sidor, men det är också möjligt att hyra ut den ganska många veckor om året. En trevlig intäkt i sammanhanget. För de personer som valde att placera sina pengar på börsen 1991 i till exempel kapitalförsäkringar, fonder eller valutor gjorde dock ett ännu bättre drag. Börsen har sedan 1991 gått upp med över 500 procent…

Lämna en kommentar