Nya ansikten i SVT´s konsumentprogram PLUS

Vi har sett dem flera gånger tidigare, fast då i TV 3´s stora satsning kring privatekonomi. Charlie Söderberg och Mathias Andersson från Lyxfällan blir SVT´s nya ansikten utåt för konsumentprogrammet Plus som tidigare leddes av den så omtyckte Sverker Olofsson. Olofsson valde efter föregående säsong att tacka för sig efter att ha stått och kastat saker i soptunnan i 23 års tid.

Plus har gjort sig känt som ett granskande samhällsprogram med fokus på svenska privatpersoners konsumenträtt och privatekonomi. Många större företag har fått se sig granskade för att sedan krypa till korset och be om ursäkt eller betala tillbaka pengarna. Verk som Konsumentverket och Allmänna reklamationsnämnden är nog två institutioner som är nöjda med att Plus faktiskt gör sitt arbete.

Faktum är att även en tredje person skall delta som programledare tillsammans med duon från Lyxfällan. Det blir den något mer okände Åsa Avdic som tidigare varit programledare i Radio för P1:s ekonomisatsning ”Plånboken”. Som det ser ut nu kommer programmet starta någon gång i november för att hinna visa fyra program fram till nyåret. När Vårsäsongen sedan börjar är planen att visa 8 – 10 avsnitt under en full säsong. Visar sig samarbetet fungera bra lär det bli fler säsonger efter det också men det är inget som påannonserats.

Det kan bli en intressant inledning på vintern och kommande vår när det gäller konsumentfrågor och privatekonomi eftersom jag personligen är ett fan av både Charlie och Mathias. Det skall bli intressant att se hur de funkar i den statliga televisionen framför den privata.

Lämna en kommentar