Nyheter för 2012

Nu är det nytt år och nya tag som gäller och det gäller även för din plånbok.  I korthet kan man säga att det blir billigare att gå ut och äte på restaurang smatidigt som det blir dyrare att snusa och röka.

för dig som hade tänk att förändra ditt sparande så kan vi nu gladeligen presenter investeringssparkontot som införs i och med årsskiftet. Det innebär att det blir enklare för dig som vill småspara men som samtidigt tycker att det är krångligt med reavinsskatten som tas ut när du säljer fonder eller aktier med vinst. Läs mer om investeringssparkontot.

Dessutom så har det införts en ny fonskatt vilket innebär att du kommer att få betala en årlig skatt för din innehav, vilket förenklat betyder att du behöver betala 0,12 procent i skatt för ditt innehav. Detta gäller för alla summor över 50 000 kronor för ditt innehav i fonder.

Sen så sänktes restaurangmomsen, planenligt, från 25 procent till 12,5 procent samtidigt som skatten på snus höjdes med 11 procent och cigaretter 8 procent.

För dig som studerar så kommer du att få ännumera i plånboken när studiebidraget, med lånet, höjs från 8 676 kronor till 8 920.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *