Svenskar säljer mycket begagnat

Här kommer en kul nyhet för oss som gillar att spara pengar och att arbeta med en förbättring av privatekonomin. Nya trender visar på att svenskar aldrig tidigare säljer så mycket begagnat än vad vi gör just nu. Stora försäljningssajter så som blocket och tradera visar på spikraka ökningar av försäljningen. Tradera har ökat sin försäljning med 20 – 25 procent exempelvis.

Ingen vet riktigt varför men tydligen är det så att istället för att lagra prylar på vinden eller i källaren, alternativt ta släpkärran till tippen så väljer svenskar istället att fota prylarna, lägga upp dem på nätet och sälja dem på ett par dagar. Man blir av med grejerna och får samtidigt en liten summa pengar för att människor kommer och hämtar sådant man ändå inte ville ha. Det kan ju inte bli mycket bättre än så.

Blocket.se rapporterar om trender där svenskar verkar vilja sälja sina saker mer på hösten. Värdet på de prylar som vi annonserar ut uppgick under 2006 till cirka 141 miljarder kronor. Samma siffra det här året väntas närma sig 200 miljarder.

Vad säljer vi då? Några av de varugrupper som växer på den här marknaden är framförallt kläder och teknikprylar så har du gamla kläder eller teknikprylar som du ändå aldrig använder, testa lägg upp dem till försäljning. Du kommer bli överraskad.

Lämna en kommentar