Ta tag i gamla tjänstepensionsförsäkringar

Visste du att du kan flytta en tjänstepensionsförsäkring som du har hos en gammal arbetsgivare? Alla bör ser över sina gamla tjänstepensioner för risken finns att den äts upp av dålig avkastning och höga avgifter. Då kan du ta ut din tjänstepension och flytta den till en annan tjänstepensionsfond.

När du blir anställd så är det många företag som har en tjänstepensionsförsäkring, som de betalar in till. Denna fond väljs oftast ut av en extern fondförvaltare. Och man vet ju hur det brukar sluta. Många förvaltare ser oftast till sitt eget intresse i första hand. Det betyder att ditt fondkapital kan vara i fara – på sikt.

Vet du med dig att du har en tjänstepension hos en gammal arbetsgivare så bör du se över den. Och märker du då att den har gått dåligt år efter år, så är det en bra idé att byta fond. Annars kan du bli av med flera och åter flera tusentals kronor som du har slitigt och betalat in med åren.

För att göra ett uttag måste du först och främst vara ägare av försäkringen, så prata med din forna arbetsgivare. Sen måste det minst ha gått tio sen någon betalade in till fonden. Fonden får heller inte överstiga ett prisbasbelopp, dvs 42 800, eller 30% av prisbasbeloppet och då 12 840 kronor.

Lämna en kommentar