Tävla om den lägsta räntan

DN.se hade idag en intressant artikel om Peder Eriksson från Hovmantorp i Kronobergs Län som hade lyckats förhandla till sig den bästa räntan av alla i landet under 2009. Tävlingen arrangerades av Comboloan och Din Ekonomi och handlade om att den person som lyckades få den lägsta räntan i förhållande till Riksbankens reporänta skulle vinna. Tävlingen hade avgränsats till lån som endast hade löptider med högst tre månader. 55 personer deltog.

Den sämsta räntan i tävlingen låg på 1,59 procent som ändå måste anses som en ganska bra ränta för den som sitter på den. Dock var Peders ränta snäppet vassare eftersom han hade lyckats förhandla ner den till låga 0,72 procent. En ränta som till och med han själv anser vara mycket låg. Lånet tecknades hos SEB i Växjö där tjänstemannen hade sänkt räntan med 0,4 procent mot att Peder ökade sitt pensionssparande med 500 kronor. En deal som han onekligen köpte.

Är du också intresserad av att ställa upp i en sådan här tävling under 2010 så rekommenderas ett besök hos Rantekungen.se. Där kan du läsa allt om hur tävlingen och hur det går till!

Lycka till!

Lämna en kommentar