Tips och råd kring din deklaration

Din deklaration ska vara inskickad till Skatteverket senast den andra maj. Och nytt för i år är att du kan deklarera via din mobiltelefon, men tyvärr kan du då endast bekräfta uppgifterna i deklarationen eller göra reseavdrag. Och om du e-deklarerar samt registrerar ditt bankkonto hos Skatteverket, får du dina pengar mellan den 6 till 10 juni.

Det finns mycket att hålla reda på när det kommer till din deklaration och vad du bör tänka på. Jag hade dock tänkt att ta upp lite tips och råd, för en lyckad deklaration.

Många räknar ofta fel när det gäller avdrag för RUT och ROT. Det är en av de poster som de flesta gör fel på. Grundläggande är att alltid själv räkna på dessa siffror, även om de är förtryckta. Alla förtryckta siffror, som du hittar på din deklaration, ska du alltid räkna om. Dessa siffror är alltid preliminära och skulle det vara så att du lämnar in felaktiga siffror är det alltid du som är ansvarig. Du kan aldrig skylla på de preliminära siffrorna och det kan också står dig dyrt. Att komma ihåg är att du kan göra avdrag på maximalt 50000 kronor, för just hemnära tjänster.

Så sätt dig ner och räkna i lugn och ro. Det sämsta du kan göra är påbörja din deklaration dagen innan. Det är alltid bättre att göra detta i lugn och ro för att förhindra räknefel. För som jag sa tidigare, det kan stå dig dyrt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *