Vad ska du använda skatteåterbäringen till?

Snart kommer skattepengarna, i alla fall för de som deklarerat elektroniskt och lämnat korrekta kontouppgifter till Skatteverket.Kanske blir det ett välbehövligt tillskott till semesterkassan? För nu börjar ju semestertiderna och därför tänkte vi ge lite råd om vad som kan vara bra att tänka på innan man ger sig ut på resa.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är alltid att rekommendera när man ska ge sig iväg på resa. Då har du ett ekonomiskt skydd för det mesta som kan inträffa på resan. Ett bra tips är att höra efter med ditt försäkringsbolag om det ingår en reseförsäkring i din hemförsäkring. Se till att reseförsäkringen täcker in alla dina behov.

Reser du innanför EU bör du ha med ett europeiskt sjukförsäkringskort som visar att du har rätt till fri sjukvård inom EU. Sjukförsäkringskortet beställer du från Försäkringskassan, men var ute i god tid eftersom det kan ta tid innan du får det.

Om du ska åka utanför EU, eller till vissa EU-länder rekommenderar vi dig att ta med papper på att du har en reseförsäkring som täcker sjukvårdskostnader. Du kan fråga ditt försäkringsbolag efter ett sådant dokument.

Valuta

Tänk på ekonomin när du växlar pengar. Växlingskontoren tar ut en avgift för att växla valutor, kanske blir det billigare för dig att handla med kort på semesterorten än med kontanter? På så sätt behöver du inte växla så mycket pengar vilket ger mindre avgifter.

Kolla dock upp innan du åker iväg att ditt kreditkort fungerar i landet du ska åka till. Tänk också på att uttag med kortet utomlands kan vara kostsamt, planera därför innan resan för hur du ska göra med pengahanteringen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *