Två nya intressanta lagar den 1:a juli

Den 1:a juli var det halvårsskifte vilket innebär att nya lager och förordningar börjar att gälla. Denna gång var det inga direkta lagar som påverkar din plånbok men ändå några som kan vara bra att känna till.

På grund av ett nytt EU-direktiv så ska det läggas mer fokus på en energideklaration vid försäljning eller uthyrning av villor samt bostadsrätter. Det innebär att boendet ska klassificeras med skalan A-G och enligt uppgifter ska det vara en mycket sträng klassificering. Ett exempel är att nybyggda hus i Sverige troligtvis kommer att få klassificeringen C.

Många av de svenska husen är redan bra byggda och är bra isolerade men effekten kommer troligtvis att märkas mest utomlands. Men det kan fortfarande bli en faktor som påverkar prissättningen i allt störra grad än tidigare.

En annan förändring är att personer som har varit sjukskrivna i 180 dagar kommer numera att prövas mot de som är ”normalt förekommande på arbetsmarknaden” istället för den ”reguljära arbetsmarknaden” som det var tidigare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *