Valborg – Håll i cykeln!

Trygg Hansa fortsätter att lägga fram sin statistik i olika försäkringsärenden. Idag rapporterar Metro att Valborg har en alldeles egen post i försäkringsstatistiken. Det är nämligen så att det stjäls mer än dubbelt så många cyklar den här dagen mot vad det görs enligt genomsnittet per dag. Det kan diskuteras varför och det finns egentligen inte väldigt klara svar. Dock är det första helgen väldigt många människor är ute och i rörelse samt att dagen också förknippas väldigt mycket med alkohol. Lägger man ihop de två klargörandena kanske det inte är helt svårt att inse att många som blivit något överförfriskade letar alternativa fortskaffningsmedel…

Rekommendationen ligger ändå i att försök att parkera cykeln på ställen där färre människor rör sig och glöm för allt i världen inte att låsa cykeln. Valborg är studenternas högtid och i studentstäderna är cykeln det enda fortskaffningsmedlet som används. Att det skulle göra att vissa gör sig skyldiga till egenmäktigt förfarande eller stöld kan också vara en tanke.

Vi vill med detta inlägget passa på att önska alla en mycket trevlig Valborgsmässoafton och samtidigt rekommendera alla att ta det lugnt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *