Antal bostäder till salu går mot nya höjder

Bostadssajten Hemnet.se rapporterar just nu att det aldrig legat så mycket annonser för bostäder uppe som det gör just i detta nu.Hemnet inledde sina mätningar 2004 och nu har man alltså nått ett nytt högsta värde i mätningarna. Vill man köpa bostad kanske det är läge nu, innan antalet minskar och räntor ökar.

Sett till föregående års junimånad så ser vi att antalet villor till salu har ökat med hela 24 procent. 1/4 fler villor på marknaden är en ganska rejäl ökning, sett i antal villor. Bostadsrätterna hade inte en lika stor ökning men ligger ändå på 17 procent vilket också ger en stor effekt på siffran. Pratar man med företagen som förmedlar fastigheter och de som säljer dem så handlar det om bra väder samt förväntningar på en kommande räntehöjning som gör att man vill vänta med försäljningen.

Detta ständiga väder med andra ord…Är det inte tågtrafiken som blir drabbad så är det bostadsmarknaden.

SvD.se skriver idag om fenomenet och har intervjuat VD:n för svensk fastighetsförmedling som är en del av Swedbank. Peeter Pütsep menar på att det handlar om att det inte är lika enkelt att sälja sin bostad idag. Det gör att det också tar längre tid att få den såld och under tiden kommer det ut nya objekt. Något som gör att det samlas mer på hög.

Kontentan blir således att på grund av väder, ränteökningar och tiden det tar att sälja en bostad har vi just nu extremt mycket bostäder på Hemnet.se. För er som inte funderar så mycket om varför kan således nöja er med den sammanfattningen och gå in och börja söka bostad. Behöver ni ett lån kan ni svänga förbi Alltomspara och läsa på inför det kommande bankmötet.

Lämna en kommentar