Årets fattigaste vecka är här

Ångest, Ångest Ångest. Nu är då den tuffaste veckan, rent ekonomiskt, tyvärr här. Sista veckan innan lön i januari brukar vara den veckan som de flesta har helt slut på kontot. Mycket på grund av julen och alla julklappar men också med allt handlande på mellandagsrea samt firande av nyår med allt vad det innebär. Dessutom dröjer lönen och betalas ut på måndag för många.

Ungefär 10 procent av den vuxna befolkningen i Sverige upplever januari som en mycket jobbig månad. December anses vara årets dyraste månad och den lönen som betalas ut innan jul brukar försvinna oerhört fort. Därför är också januarilönen den mest efterlängtade på hela året. Att anamma spartipsen som brukar nämnas i de här sammanhangen är givetvis en bra plan för att hålla i de sista slantarna.

Gör egen matlåda till lunch på jobbet, sälj de julklappar eller saker som inte passar in hemma längre, använd annonssajter eller auktioner på Internet. Försök att vänta med att dra på dig de utgifter som går att skjuta på tills du fått in pengar på kontot. Dessutom, undvik att ta de små och snabba lånen som frestar många. Det blir bara sämre i längden.

Tänk dig för och läs om hur du sparar pengar. Antingen rena pengar eller exempelvis på elen.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar