Spara pengar med rätt försäkring

När det gäller försäkringar så tänker inte speciellt många på att det kan vara väldigt effektivt att spara in pengar med hjälp av rätt försäkringar. Det gäller givetvis inte alla typer men faktum är att både boendeförsäkringar och bilförsäkringar kan göra att ett hushåll sparar tusentals kronor, bara genom att välja ett bolag som är mer anpassat utefter individens situation.

Rent generellt kan det sägas att priset på en bostadsförsäkring har gått ner med mer än tio procent det senaste året. Det är också trenden inom bilförsäkringarna och det pekar nedåt framöver också. För människor som inte kontrollerat vilka försäkringar som är billiga att ta när det gäller de här två typerna kan innebära att de betalar flera tusen mer om året än vad exempelvis grannen gör.

Enligt jämförelsesajten Insplanet så har hemförsäkringarna börjat plana ut efter årets minskning och faktiskt börjat gå lite sakta uppåt. Däremot är bilförsäkringarna på väg nedåt så där rekommenderas folk att ha is i magen innan man binder upp sig.

För att ha bra kontroll på sina försäkringar är det bra att kontrollera prisnivåer ett par gånger om året för att veta hur de står sig gentemot konkurrenterna. Generellt sätt går aldrig en försäkring som du redan har, ner i pris utan antingen står den stilla eller går uppåt. Därför är det viktigt att övervaka.

En bra början kan vara att läsa mer på försäkringssajten Allt om Försäkring som har bra information om försäkringsbolag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *