Bank i mobilen kan ge hackare tillgång till bankinformation

Vi har flera gånger kunnat rapportera om hur den nya tekniken tar allt längre steg framåt för varje dag som går. Flera av storbankerna på den svenska marknaden har tagits steget över till att ha möjlighet att erbjuda banktjänster i mobiltelefonen. Nu ser även den olagliga sidan möjligheter med att utnyttja bankernas teknikutveckling.

Eftersom de flesta banktjänster via mobiltelefonen erbjuds genom så kallade ”appar” som egentligen är små program som installeras på mobiltelefonen där sedan kontouppgifter sparas för att man skall kunna logga in, så finns här en stor möjlighet att luras. Bedragarna skapar egna appar under samma namn som vissa banker och lurar ett antal personer att ladda ner appen för att sedan få deras uppgifter utan att någon förstår vad som hänt innan det är för sent.

Därför skall säkerheten i alla befintliga appar granskas och det är något som givetvis välkomnas av bankerna själva som gärna undviker att bedragare utnyttjar deras kunder. Det gäller också som användare att vara uppmärksam och försiktig när man laddar ner nya program och att man där kontrollerar var de egentligen kommer ifrån.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *