Det är mycket att tänka på när man ska köpa en ny bil

Vad ska du tänka på vid ett bilköp?

Att köpa bil är mer komplicerat än vad man kan tro. Inte bara vill man syna bilen och se till att man inte köper grisen i säcken. Bilbranschen är rätt lurig och vissa fel på bilen kan komma i efterhand, så det gäller att vara försiktig och noga.

När det kommer till de ekonomiska delen vad bör man tänka på då? Först och främst är det ju viktigt att man betalar ett skäligt pris för bilen med ett fördelaktigt billån. Men det är inte allt. En bil kan vara billig att köpa, men den kan också kosta dig ännu mer i längden i form av dyr service, dyra reservdelar eller att den konstant går sönder med mera.

Olika märken har också lite olika lösningar på saker och ting. En bil som inte gått långt och är relativt ny kan stå dig dyrt, trots att inköpet var relativt billigt. Det brukar finnas anledningar till att vissa märken eller modeller har en billigare andrahandsmarknad än andra.

Mitt tips är att göra en noggrann research med allt från skatt, försäkringar, servicekostnader, priset på reservdelar med mera. Jag vill också passa på att påpeka vikten av att inte köpa billiga reservdelar. Visst kan det funka ibland men många gånger är det bättre, i längden, att betala några hundringar extra.

Lämna en kommentar