E-deklarera från och med idag

Vi fortsätter på temat deklarationer och e-deklaration även idag. Idag är nämligen första dagen som det är möjligt för svenskar att logga in på skatteverket.se och lämna in sin deklaration. De som gör det i tid får pengarna redan innan Midsommar. Glöm inte att du måste ha Bank-ID tillika E-legitimation för att kunna skicka in blanketten digitalt.

7,4 miljoner deklarationer har skickats ut och senast den 15 april skall alla ha den liggande på köksbordet hemma. De populära ROT- och RUT-avdragen har varit populära under 2009 och sammantaget har över 500 000 svenskar använt sig av förmånerna. Det här bör dock redan finnas i pappren om allting gått som det skall. Totalt motsvarar avdragen en skattereduktion med över 6,5 miljarder kronor i stadskassan. Genomsnittet för RUT-avdraget ligger på 3000 kronor och genomsnittet på ROT-avdraget ligger på 13 000 kronor. Tänk på att om du utförde arbetet i första halvan av 2009 så måste det fyllas i själva. Det var innan det drogs direkt på fakturan och där har Skatteverket inte några uppgifter att trycka.

För er som skall fylla i extrafälten så se upp extra mycket med resor till och från jobbet samt om du sålt aktier eller bostäder. Det här har uttalats om att det kommer kontrolleras extra noga under den här granskningen.

Lämna en kommentar