Elevbehandlingar – Ett underskattat spartips

Läste en mycket intressant artikel från DN om fenomenet elevbehandlingar. Att passa på i tider när plånboken tryter kan vara ytterst lämpligt eftersom elevbehandlingar ofta är bra mycket billigare än vad en vanlig tjänst kostar. Använd dig av elever som utbildar sig till kockar och frisörer.

Var dock beredd på att det kan komma att ta lite längre tid än vad du normalt är van vid. Något som kanske inte är ett problem i sammanhanget eftersom både du och eleven är måna om att arbetet skall bli bra. Det kan dock vara smart att inte köra en drop-in på den korta lunchen och därmed tro att det skall gå kvickt.

Kontrollera också vad som ingår i det du köper. Många olika ställen ger helt olika behandlingar vilket inte alltid kan vara en positiv överraskning. Det är enkelt att fråga när du bokar och därmed har du kommit undan en eventuell tvist med eleven.

Tänk också på att elevbehandlingar ofta erbjuds mitt i veckan på lite mer udda tider. Vissa elevbehandlingar går att boka in på helger också men det brukar också påverka priset. Ett exempel är en skönhetsbehandling i Stockholm som på dagtid mitt i veckan kostar 325 kronor medan det på helgen går upp till 490 kronor. Eftersom vi arbetar efter sparandeprinciper i den här bloggen så är det givetvis mitt-i-vecken-behandling som räknas.

Luncher och middagar är ett bra koncept inom elevhanteringen. Luncher för billiga pengar från A la Carte-menyn är inte helt fel. Dessutom finns ofta bröd, kakor och bakelser att köpa bra mycket billigare än vanligt. Tänk dock på något annorlunda öppettider så det gäller att vara ute i bra tid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *