Fortsatt problem med svenskt elnät

Vi har tidigare rapporterat om att det svenska elnätet är väldigt hårt belastat och det kvarstår. För personer med rörligt avtal på sina elpriser kan den senaste månadens elräkning bli en ordentlig tråkig upplevelse. Idag nådde kilowattpriset en ny toppnotering på nästan 10 kronor vilket givetvis är ohållbart i längden. Många elbolag runt om i landet har gått samman i en gemensam protest och sagt att det är varken är rimligt eller ok för kunderna.

Den nordiska El-börsen Noordpool styrs helt av efterfrågan på el och just nu är trycket oerhört stort. Samtidigt har flera reaktorer på svenska kärnkraftverk stängs av på grund av olika anledningar vilket gör att mängden ström i landet inte har sin högsta nivå. Det här har också under de senaste dagarna gjort att tusentals abonnenter har förlorat sin ström under vissa perioder vilket givetvis också lett till väldiga problem eftersom det är så kallt. Många hushåll har fått hålla värmen med eld och ljus vilket i många fall inte har räckt till.

Det är viktigt att tänka sig för när det gäller elen just nu, särskilt om man har rörliga avtal. Det kommer bli oerhört dyrt. Att tänka sig för gör man genom att spara in på onödiga saker och tänka sig för vid olika användande. Här finns en länk som ger dig spartips på el.

Lämna en kommentar