Fundior förlorar tillståndet som försäkringsförmedlare

Fundior är för många ett välkänt företag som bedrivit en inlåningsverksamhet där man har erbjudit marknadens högsta ränta. I november las dock denna verksamhet ned och nu under måndagen så meddelade även Finansinspektionen att företagets tillstånd som försäkringsförmedlare dras tillbaka.

Finansinspektionen, FI, menar att Fundior har brutit mot reglerna med vilseledande information men även bristfällig information om sina försäkringsprodukter. FI menar att det inte är helt säkert att dessa produkter kommer att motsvara förväntningarna och det man har lovat kunden.

Dessutom så anmärker FI på Fundiors sätt att bedriva sin inlåningsverksamhet och man misstänker att företaget har använt sin andra verksamhet som försäkringsförmedlare för att låna ut mer än 50 000 kronor, vilket är det maxbelopp som ett företag som inte omfattas av den statliga insättningsgarantin får låna ut.

Tidigare har Fundior lovat att alla kunder, cirka 1900 stycken, som hade pengar i ett sparkonto hos företag kommer att få ut sina pengar senast den 26:e november 2013. Detta beroende på hur lång tid det är kvar på ditt bundna sparkonto.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *