Håll koll på din ekonomi i telefonen

Att spara pengar handlar inte bara om att hitta de bästa alternativen att spara i, det handlar också om att ha kontroll på utvecklingen och sina pengar i allmänhet. För er som valt att införskaffa er en något mer avancerad mobiltelefon än de gamla NMT-telefonerna har märkt av att det blivit mycket smidigare sen begreppet smartphone blivit allt mer förekommande.

Många av de stora bankerna har insett dess kapaciteter och skapat så kallade applikationer för sina bankkunder. Det innebär att vissa funktioner som du normalt bara kan göra på din internetbank också är möjliga att genomföra i telefonen. Det rör sig inte om de mest avancerade delarna men att komma åt översikten, föra pengar mellan konton och se sina saldon är sådana funktioner som är helt möjliga från mobiltelefonen.

De här programmen eller applikationerna är i ett väldigt tidigt stadium och har alltså endast några få funktioner som fungerar. Dock är de väl genomtänkta redan från början och det pågår ett febrilt arbete på IT-avdelningarna runt om på landets banker. Just nu är det personer med Iphones som är de flitigaste användarna av de här funktionerna. Inte minst tack vare den stora skräm och lätttillgängliga webbläsaren möjliggör en snabb hantering av mobilbankerna.

Flera experter tror nu att 2010 kommer bli året när mobilbankerna lyfter. Alla banker verkar hänga på trenden och det är bara en tidsfråga innan alla banker sitter med utveckling kring just smartphone-applikationer. Ett mycket tacksamt och funktionellt verktyg om man står i butiken och inte har pengar på kortet, måste ha tag i sitt saldo eller föra över lånade pengar på studs. Håll ögon och öron öppna gott folk, det här är inte långt borta.

Lämna en kommentar