Mat hem till dörren – Konsten att spara tid

Att spara pengar är ofta väldigt viktigt. Ibland är det dock annat som måste sparas in, exempelvis tid. Den trend som snabbt spred sig i storstäderna, matkasse hem till dörren, börjar nu sprida sig till övriga landet. Det finns flera olika företag som startat upp konceptet under olika namn, Matkassen och Veckans middag är två av dem. Finns det då en marknad frågar sig många. Det finns det. Främst är det familjer med barn som har svårt att få tiden att räcka till. Att slippa stressa iväg efter jobbet för att handla samtidigt som barnen är vrålhungriga är ett scenario som många bara drömmer om. Med hjälp av den här typen av tjänster är det faktiskt möjligt.

Det skall också tilläggas att många av företagen erbjuder väldigt varierad mat, baserat på närodlade och kvalitativa råvaror. Dessutom har beställarna möjlighet att påverka vad som skall finnas i kassen. Tjänsten riktar sig främst till familjer om två eller fyra personer och portionssumman ligger på mellan 40 – 60 kronor. En helt rimlig kostnad för många för att slippa åka och handla och fundera ut vad man skall handla. Maten får lagas själv men det brukar anses som det roliga i det hela.

Att använda sig av den här typen av tjänster är helt rätt i tid och inget man behöver skämmas över. Det finns många som redan gör det och fler lär det bli. Det kanske inte är det mest ekonomiska i en första anblick, men med tanke på vad du sparar in på annat så kan det vara värt vartenda öre. Vill du fortsätta att handla, planera och laga mat så kan du spara dina pengar på andra sätt istället.

Lämna en kommentar