Norsk bank räddar HQ Bank?

Det har rapporterats flitigt i pressen de senaste dagarna om att HQ Bank skall tvångslikvideras på beslut av finansinspektionen. Det här är givetvis en mardröm för både kunder, styrelse och aktieägare som riskerar att förlora stora summor pengar. Särskilt eftersom många av Sveriges rikare människor valt att placera pengarna i banken och att insättningsgarantin inte täcker mer än 500 000 kronor.

Nu kommer det nya rön om att den norska storbanken DnB NOR är intresserade av att köpa upp HQ Bank. Ett köp som skulle ge DnB NOR en mycket starkare position på den svenska marknaden och bankväsendet. Givetvis väljer banken själva att inte kommentera några av dessa uppgifterna men flera källor menar på att det DnB har visat intresse. Även HQ Bank själva har valt att inte kommentera uppgifterna.

Den av Finansinspektionen utsedde likvidatorn heter Björn Riese och han uppgav i morse att en affär var nära att gå igenom och att det mest handlade om administrativa lösningar. Det tyder på att något är i görningen och att källorna kan komma att ha rätt när det gäller DnB´s inblandning i affären. DnB-koncernen har idag 600 anställda i Sverige och erbjuder bankverksamhet samt försäkringar på den svenska marknaden. En intressant koalition om den går igenom.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *