Priskrig i byggvarubranchen – En dröm för hemmafixare

Din Ekonomi har publicerat en intressant artikel i DN där man konstaterar att skillnaden mellan den dyraste och den billigaste butiken för byggvaror kan skilja på flera tusen kronor. Just nu pågår en stor kamp mellan byggvarujättarna Byggmax och Bauhaus.

Jättarna har extrem koll på varandras butiker både när det gäller utbud och priser. Vem som vinner på det här? Konsumenten såklart. Undersökningen som gjorts bestod av en enkät som skulle fyllas i med på förhand bestämda produkter som mer eller mindre räckte för att bygga ett mindre hus. Åtta butiker fick uppgiften varpå sju svarade. Byggmax och Bauhaus hade redan innan enkätsammanställningen uttalat orden ”katastrof” om de inte blev billigast. Med vissa avvikelser mellan butikerna hur vida längder, vikter och utseenden var något olika så blev just Bauhaus och Byggmax placerade i en helt egen prisklass med över tusen kronor billigare än 3:an Hornbach.

Frågan som kvarstår efter en sådan här undersökning är just den om service och kunnande i butikerna. Bättre personal kostar mer pengar och speglas i priserna på produkterna. Frågan hur vida de två vinnarna har dålig personal får någon annan uttala sig om men det är ganska uppenbart att omkostnaderna för de billiga butikerna lär vara bra mycket lägre än de som ansågs som dyrast.

Skall du själv inleda ett renoverings- eller byggprojekt? Du vet väl om att det finns speciella lån för sådant? Läs mer om byggnadslån här!

Lämna en kommentar