Rörligt elpris just nu billigt

Nordpool har medelpriset på rörligt elpris just nu på låga 38,3 öre per kilowattimme. Det här innebär att maj månad ger kunder med rörligt elpris en mycket trevlig elräkning i förhållande till fasta priser eller vinterns rörliga. Priset är 11 procent lägre än vad det var i april och det är framförallt den kraftiga vårfloden som tryckt ner priserna ordentligt.

Det skall dock poängteras att det här inte är något ovanligt. Normalt ligger det rörliga elpriset som lägst under april till maj eftersom det är då som vårfloderna kommer. Det som gör det så bra det här året är att de rörliga elpriserna varit skyhöga under en väldigt lång period.

Det är första gången sedan november som elkunder har möjlighet att betala under en krona per kilowattimme med allt annat inkluderat. Det har inte svenska folket varit bortskämt med under de kalla vintermånaderna när kärnkraften var väldigt låg.

Nu kommer priserna påverkas genom de svajiga rapporter som ligger till grund hur vida vattenmagasinen kommer hålla en hög nivå eller om de kommer förbrukas fort.

Läs mer om el på sajten Allt om spara.


Lämna en kommentar