Sveriges bästa resmål om svenskarna själva får välja

SJ har precis offentliggjort sin resebarometer som är en undersökning om var svenskar helst semestrar själva när de stannar i landet. Kanske kan det vara ett tips för sommarens semester?

De bästa resmålen enligt svenskarna själva är Gotland och Västkusten. Sett till endast städer så ligger Stockholm i topp men Visby har inte många steg fram till huvudstaden. Stockholm har 20 % av de tillfrågade på sin sida medan Göteborg ligger på 18 %. Trea hittar vi då Visby som ligger på höga 11 %. I år har huvudstaden ett stort försprång i och med det stundande prinsessbröllopet.

SJ har även ställt frågan till deltagarna om vilken speciell attraktion som ligger högst på svenskarnas lista. Inte helt otippat hamnar Liseberg på förstaplatsen med fina 20 % av rösterna. Tvåa hittar vi Göta Kanal tätt följt av Inlandsbanan. SJ räknar med att många svenskar kommer hålla sig inom landets gränser eftersom både lågkonjunktur och svag krona ligger till hands för att semestrarna inte springer iväg allt för långt.


Lämna en kommentar