Så påverkas bostadsområdet av de rödgröna

Det är mycket snack om budgetar i dessa tider och de rödgröna har precis släppt sin skuggbudget som vi rapporterat tidigare. Idag fokuserar vi på en artikel på DI.se som tittat på vad insatserna från de rödgröna gör på boskatter och bostäder.

Det går att konstatera att de som gjort försäljningsvinster på sina bostäder kommer få något mindre skatter. Det rör sig emellertid endast om någon 1000 lapp per år så det är inte så mycket att hänga i granen. Sett till de höga vinster som gjorts under de senaste åren så ger inte de här skattelättnaderna så stora skillnader vilket givetvis inte är speciellt roligt för de som gjort försäljningen och flyttat pengar mot det tillåtna uppskovet. Tanken är dock att skatten skall tas bort helt på uppskovet när den finansiella marknaden är något stabilare.

Villor som ligger i den övre klassen och har ett marknadsvärde över 6 000 000 kronor motsvarande 4 500 000 i taxeringsvärde kommer att få högre skatter. Maxavgiften för en villa idag är 6 387 kronor men med nya förslag kommer skatten här ökas med 1 procent på dessa villor vilket ger en dyrare maxavgift.

Gällande boende i hyres- och bostadsrättshus lämnar man något öppet fram tills efter valet. Det ryktas emellertid om att skatterna skall minskas som skall stimulera hyror och månadsavgifter vilket i längden gynnar de boende. Dessa siffror är dock inte klara och kan därför inte kommenteras.

Läs mer om Bolån här.

Lämna en kommentar