SEB bjuder på Bank i Mobilen genom Iphone

Vi har tidigare skrivit om att allt fler banker väljer att gå den digitala vägen. Swedbank och Nordea tog steget för ett tag sedan och nu är det SEB´s tur att följa med. Allt fler människor äger idag en så kallad Smartphone, en mobiltelefon som mer eller mindre har samma funktioner som en dator. Den telefon som säljer absolut bäst är Apples iPhone som öppnat en helt ny marknad för företagen.

Genom små så kallade applikationer eller apps kan användaren själv välja vilka program man vill ha på sin telefon och använda på bästa sätt. Det är en app som SEB nu har skapat till sina bankkunder för att förenkla bankärenden snabbt och smidigt. Idag kan alltså kunder med SEB-appen komma åt sina konton och bankuppgifter snabbt genom sin telefon och föra över pengar med mera.

Tjänsterna som går att använda via telefonen är begränsade och det är inte samma möjligheter som exempelvis vid en dator. Det är emellertid bara en tidsfråga innan det här når samma nivåer och kunderna inte ens behöver ha tillgång till en dator längre.

Om du är intresserad av att läsa mer om iPhone-applikationer inom bankväsendet kan du läsa Allt om Sparas artikel om bank i mobilen.

Lämna en kommentar