Skatteåterbäring den här veckan

För de personer som valde att deklarera på Internet och SMS kan det bli en rolig vecka. Förutsatt att man skulle få pengar tillbaka så kommer de börjas dela ut under den här veckan. För den som inte orkar vänta på att siffrorna skall synas på bankkontot går det alldeles utmärkt att använda skatteverkets nya tjänst för att logga in och se summan. Det här har varit så populärt att Skatteverkets webbplats fått anstå en hel del tryck vilket också inneburit att vissa inte kunnat logga in.Har man emellertid lite tålamod skall det inte vara några problem att logga in i närtid meddelar Skatteverket idag.

Totalt kommer Skatteverket betala tillbaka dryga 20 miljarder kronor till ungefär 2,8 miljoner svenskar. Föregående år var samma summa runt 21 miljarder så arbetsgivarna har blivit något bättre på att räkna.

Trots att 20 miljarder skall tillbaka och att folk har haft problem med inloggningen så tycker Kay Kojer på Skatteverket att det är jättekul att tjänsterna blivit sådan succé. Väntar man bara lite och försöker logga in lite senare så kommer det lösa sig. Om all teknik går som den skall kommer alltså också pengarna finnas på kontot i slutet av veckan om man angivit vilket konto som pengarna skall komma in på.

Ibland är inte inkomstdeklaration speciellt tråkig!


Lämna en kommentar