Spara pengar på skidsemestern

Aftonbladet har gjort en intressant undersökning om svenskars resor till fjällen under vinterhalvåret. Många väljer mellan vinter- och sommarsemester men för vissa är det inte ens möjligt att åka skidor på vintern eftersom det kostar rejält med pengar att åka en hel familj på skidresa. Det har inte gjorts någon vetenskapligt fastställd undersökning på vilka kostnader som skenar mest, i vilket fall inte i Sverige, men jämfört med undersökningar som gjorts i andra länder ligger Sverige väldigt likt. Ungefär 22 procent av en svensk familjs skidresa går på bara lifttransporter.

En barnfamilj som åker på skidsemester och väljer att äta ute kommer få en tråkig utgift på bara maten. I backarna är det inte speciellt billigt med vare sig lunch eller dryck och där springer pengarna lätt iväg, särskilt om man måste multiplicera varje inköp med fyra. Att laga egen middag/lunch i alla fall några gånger under en vecka sparar in mycket pengar, och det snabbt. Resan upp och boendet är svårt att påverka eftersom det kostar vad det kostar. Det som går att påverka är att inte åka just i de perioder när priserna står som högst, det vill säga under loven.

Dessutom kostar det åtskilliga tusenlappar för en familj att genomföra alla de aktiviteter som finns att välja på. Skotersafari, pimpelfiske eller SPA-besök kostar ofta mer än vad det gör någon annanstans i landet. Därför kan det vara läge att hålla sig till skidåkningen om det är kärvt med pengar. Utflykter och upplevelser kostar, så är det bara.Dessutom kan ni lägga till 3000 på varje grej om ni åker sportlovsveckorna. Då skjuter priserna i höjden.

Läs mer om andra spartips på Allt om Spara.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *