Sveriges bästa försäkringsbolag

Likt undersökningen som gjorde för ett tag sen där Sveriges bästa bank utsågs av Svenskt Kvalitetsindex, SKI, kommer nu en likvärdig undersökning med fokus mot försäkringsbolagen. Underlaget bygger på vad de egna kunderna faktiskt tycker och tänker om sina egna försäkringsbolag.

I undersökningen har man tittat på olika typer av försäkringsbolag eftersom det finns flera olika sätt att försäkra sig på där livförsäkringar och sakförsäkringar är de stora. Det går snabbt att konstatera att SPP är det försäkringsbolag inom livförsäkringarna som gått absolut sämst då de det här året tagit över jumboplatsen från Skandia. Däremot hittar vi Handelsbanken Liv i toppen på undersökningen och som är oerhört populära bland kunderna.

Länsförsäkringar tar ”som vanligt” hem vinsten som bästa sakförsäkringsbolag och bilförsäkringsbolag, den här gången tillsammans med Dina Försäkringar. Det innebär nu att man har Sveriges nöjdaste bankkunder och även då nöjda försäkringskunder. Det bör man ta vara på och marknadsföra sig kring. Att ta hem två sådana prestigefyllda titlar är inte fy skam.

Undersökningen visar också att försäkringsbranschen som helhet har växt sig starkare där index under de senaste sex åren har gått upp med 8 indexpunkter, från 62 till 70, de senaste sex åren.

Lämna en kommentar